Pelonniementien kyläyhdistys ry
- parempaa elämää maaseudulla

Tapahtumia kesällä 2019

Pelonniemen kyläyhdistys järjestää jälleen kesällä toimintaa, johon kaikki kyläläiset ja kesävieraat ovat tervetulleita. Pistäkää seuraavat tapahtumat kalenteriin ja tulkaa paikalle:

  • Kuopion kaupungin puistojumpat tiistaisin klo 15-15.45 (3.6 - 23.7.2019) Urheilukentällä (Pelonniemi 907)
  • Aitatalkoot 14.-15.6.2019 klo 17 alkaen. Suoristetaan aita, vaihdetaan mädät laudat uusiin, rapsutellaan vanhat maalit pois ja uutta maalia pintaan. Paikalle toivotaan myös ’järeämpää’ kalustoa aidan suoristukseen.
  • Kyläjuhlat perjantaina 19.7.2019 klo 18 urheilukentällä ’perinteisin menoin’. Ohjelmassa mm: musiikkia, kahvia ja lettuja, arpajaiset, vuoden Pelonniemeläisen valinta sekä mukavaa yhdessäoloa.

Kyläyhdistyksen vuosikokous 25.2 klo 14

Tule mukaan kehittämään Pelonniementien kylien toimintaa. Pelonniementien kyläyhdistyksen vuosikokous pidetään su 25.2 klo 14.00 Eila Pitkäsen luona, osoitteessa Pelonniementie 1239. Tervetuloa kaikki paikalle!

Kyläjuhlat 

Heinäkuiset kyläjuhlat onnistuivat mainiosti ja sääkin suosi lopulta juhliamme. Vuoden Pelonniemeläiseksi valittiin kyläyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja ja tarmokas puuhanainen Anna Maija Kämäläinen. Kiitos kaikille talkoolaisille ja mukana olleille, teitä oli sankoin joukoin paikalla. Arpajaiset, lapsikuoron esiintyminen ja Riistaveden hanuristien soitanta pitivät tunnelmaa yllä.Unohtamatta herkullisia tarjoiluja. Toivottavasti kaikki viihdyitte, vuoden päästä viimeistään nähdään samoissa merkeissä!


Grilliruokakurssi 27.5.2017

Kotasalmen urheilukentän grillikatoksella järjestetään GRILLIRUOKAKURSSI lauantaina 27.toukokuuta 2017 kello 9-15. Järjestäjinä Pelonniementien kyläyhdistys sekä Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaiset. Mukaan mahtuu 12 kyläläistä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: 0405560264 / Anna Maija / anna.maija.kamalainen@outlook.com.

Tervetuloa viettämään yhdessä mukavaa keväistä päivää ja oppimaan uutta!

Loimulohi-ilta 23.9.2016

Kyläyhdistyksen järjestämä loimulohi-ilta kokosi syyskuisena perjantaina koko joukon kyläläisiä uudelle grillikatokselle. Sateisesta säästä huolimatta paikalle tuli varovaisen arvion mukaan 50-60  kyläläistä sekä joukko lapsia, joiden laskemisessa kukaan ei tainnut pysyä perässä - sen verran vauhdikasta touhu oli.

Lohimestarina toimi Mikko Itkonen,  jolla selvästi oli loimutuksessa oma salainen reseptinsä - ruoka vei kielen mennessään. Lisäksi tarjolla oli salaattia, kahvia, teetä, mehua sekä pullat ja munkkeja.  Koululaisten porukka oli laittanut paikalle myös oman myyntipisteensä, jossa myynnissä oli pakurikääpää ja -teetä.

Arpajaisten sijasta illan ohjelmanumerona oli huutokauppa. Irma Auvisen tekemälle kalakukolle tuli lopulta hintaa 50 euroa. Puolet kukosta taisi kuitenkin mennä sopuhintaan toiseksi kovimmalle huutajalle.

Kiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille sekä illanvietossa mukana olleille. Mukava nähdä, että tapahtumamme kiinnostavat, vaikka vettä tihkuttaisi taivaan täydeltä.


Pentti Toivanen on Vuoden Pelonniemeläinen 2016

Arkkitehti Pentti Toivanen valittiin Vuoden Pelonniemeläiseksi kyläyhdistyksen kesäjuhlassa perjantaina 15. heinäkuuta. Pentti on toiminut aktiivisesti ja ahkerasti kylän ja yhdistyksen hyväksi ja hänen toimintansa edustaa kyläyhdistysaatetta parhaimmillaan. Pentti ohjasi aikanaan syntymäpäivämuistamisensa pesämunaksi kylätalon rakentamiseen, ja hänen luvallaan kyläyhdistys käytti varat grillikatoksen rakentamiseen.

Pentti on suunnitellut sekä Kotasalmen kentän varastorakennuksen että grillikatoksen ja osallistunut niiden rakentamistalkoisiin puiden kaatamisesta alkaen. Hän on aina avulias ja ystävällinen eikä säästele voimiaan, kun yhteisestä hyvästä on kyse.

Pentti palkittiin kyläjuhlassa pokaalilla sekä kalakukolla. Kiitokset Pentille siitä työstä, jota olet kylämme eteen tehnyt ja esimerkistäsi, jota olet meille tarjonnut. Vuoden Pelonniemeläinen valittiin nyt ensimmäistä kertaa.

Kyläjuhlien tunnelmaa

Sade väijyi perjantaina 15. heinäkuuta nurkan takana, mutta siitä huolimatta perinteinen kesäjuhlamme keräsi Kotasalmen kentälle noin 120 asukasta, mökkiläistä sekä heidän kesävieraitaan. Tänä vuonna juhlassa päähuomion sai juuri kyläjuhlan kynnyksellä valmistunut uusi grillikatos. Grillin käyttöä ja logistiikkaa testattiin nyt ensimmäistä kertaa, ja kokemuksen karttuessa kentällä nähdään tulevina vuosina toivottavasti yhä parempia pitoja.

Kyläyhdistys kiittää lämpimästi kaikkia grillikatostalkoisiin osallistuneita! Juhlassa halusimme muistaa projektipäällikkö Mikko Itkosta ja hänen aisapariaan Saku Kämäläistä. Ilman Mikon ja Sakun innostusta ja työtä emme olisi vielä tässä. Lisäksi muistimme muutamia ahkerimpia talkoolaisia: Hannu Savinaista, Jyrki Korhosta, Olli Rissasta sekä Reino Tuppuraista. Iso kiitos myös teille!

Muutoin kyläjuhla sujui perinteisissä merkeissä: tuttujen tapaamista, lettuja, kahvia, makkaraa, haitarimusiikkiia sekä tietenkin arpajaiset. Ja kuten aina, muutamat perheet olivat selvästikin tehneet sopimuksen onnettaren kanssa; sen verran arpaonni näytti keskittyvän muutamille valituille.